Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE ZAMISLI STOŽERA

Promjene u sastavu: Za Wales Lovren i trojica braniča?

Dejan Lovren
Davor Puklavec/Pixsell
24.03.2013.
u 08:51

Otočke momčadi uvijek su neugodne u prekidima pa ne bi iznenadilo da se Štimac odluči za liniju Ćorluka, Šimunić, Lovren

Dugo je naš stožer uoči dvoboja sa Srbijom razmišljao hoće li možda zaigrati s trojicom u zadnjoj liniji. Imamo vrhunske stopere, Ćorluka, Šimunić i Lovren mogu zaustaviti sve napade.

Međutim, izbornik Igor Štimac od te varijante odustao je dva tjedna prije dvoboja sa Srbima, nije želio nikakve eksperimente. Odlučio se za oprobanu taktičku varijantu, ali možda za Wales posegne za tom kombinacijom s trojicom u zadnjoj liniji.

Trebaju mu skakači, otočke momčadi uvijek su neugodne u prekidima, ne bi iznenadilo da se odluči za liniju Ćorluka, Šimunić, Lovren. U toj odluci mogla bi mu pomoći ozljeda Ivana Strinića, jedinog lijevog beka u reprezentaciji. Dugo je Strinić tražio zamjenu, Štimac je ubacio Lovrena i zadnje minute protiv Srbije zaigrao je s trojicom. Nije to baš bilo nešto impresivno, ali jedno je kad se takva bitna taktička promjena dogodi deset minuta prije kraja, a sasvim drugo kada se pripremi na nekoliko treninga.

Ostane li izbornik s četvoricom u zadnjoj liniji, mogao bi i Šimunić na lijevog beka. Zadnja linija, to je ona visoka, mogla bi biti Vida, Ćorluka, Lovren, Šimunić, ispred njih Srna, Kovačić, Modrić i Rakitić, a u napadu Olić i Mandžukić. U ozbiljnim kombinacijama su još Jelavić i Vukojević, ima Štimac skakača koliko hoćete. Ali, protiv Walesa ćemo tražiti nogomet, nećemo igrati košarku, pa da momčad moramo slagati po visini.

Izbornik je najavio tri promjene, lako bi se moglo dogoditi da bude po jedna u svakoj liniji. Nakon dva treninga i puta do Walesa Štimac će biti puno pametniji, znat će procijeniti tko nije protiv Srbije ispucao sve atome snage.

Komentara 11

VL
????
13:09 24.03.2013.

A di mu je Schildenfeld, on mi se uvijek činio puno sigurniji od Lovrena. A da zaigramo s Vukojevićem na liberu?

AM
amaravic
14:54 24.03.2013.

svi koji kritizirate strinića probajte se sjetit kad su nam srbi stvorili najviše šansi i preko to koje strane. ako se ne sjećate, ja ču vam reći, izašao je strinić, a na njegovo mjesto je ušao vida i obje srpske šanse su nastale na toj strani. pogledajte onu srpsku šansu kad je plete dva puta fantastično reagirao i detalj sa početka te srpske akcije u kojoj je iz igre ispao vida.

OV
ovoono
12:37 24.03.2013.

Treba ozbiljno učvrstiti odbranu ,zar nemamo četiri momka koji znaju zamiješat bunker beton,mi smo nekad igrali odbranu "lopta može proći ali oni neće" danas se kao nesmije.......inače sve ostalo je odlično i zato naprid vatreni......uskoro nam stiže FrankoHrvat Sertić žilav je baš kakav nam treba,...žilavi ,odurni ,prgavi a srce veliko ko' kuća samo sa takvima se možemo napokon nešto osvojiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije